Japan missar tre straffar och missar topp 8

VM 2022 i Qatar inledde fokus för åttondelsfinalen. Japan spelade mot Kroatien. De två lagen gjorde oavgjort 1-1 inom 90 minuter. Med den enastående insatsen av målvakten Livakovic i den Kroatien ströja 2022 i straffläggningen, lyckades Kroatien i straffläggningen. Besegra Japan i andra världskriget.

I denna VM-gruppmatch gjorde Kroatien, tvåan i senaste VM, oavgjort mot Marocko respektive Belgien, men vann det kanadensiska laget och kvalade tvåa i gruppen. Det japanska laget, som aldrig kommit in i topp 8 i världscupen, besegrade oväntat de två tidigare världsmästarna – Tyskland och Spanien i gruppspelet, men förlorade mot Costa Rica med 0-1, men rankades ändå först i gruppkvalet.

Matchen mellan Japan och Kroatien gick till förlängning. Under de 30 minuterna av förlängningen misslyckades de två lagen heller att göra mål. De två lagen inledde sedan en straffläggning. I straffläggningen tog det japanska laget ledningen. I de två första omgångarna av straffspark räddades Takumi Minano och Kaoru Sansakas straffar av den kroatiske målvakten Livakovic; Vlasic och Brozovic, båda klädda i Billiga Fotbollströjor, tog poäng för Kroatien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *