Karim Benzema brände straff när Al-Ittihad föll i Club World Cup

Karim Benzemas förhoppningar om att vinna ännu en trofé den här säsongen grusades när hans Saudi Pro League-klubb Al-Ittihad förlorade med 3-1 mot de egyptiska giganterna Al Ahly i Club World Cup. Den franske anfallaren brände en straff i den första halvleken och Al Ahly utnyttjade misstaget för att ta kontroll över matchen. Med denna seger avancerar Al Ahly till semifinalen.

Benzema, som bar en Al Ittihad Tröjor 2024, hade en chans att kvittera från straffpunkten i den 41:a minuten när han fälldes i straffområdet. Den franske anfallarens skott parerades dock av målvakten Mohamed El Shenawy. Misstaget blev kostsamt eftersom Al Ahli gjorde tre mål innan matchen var slut. Hussein El Shahat öppnade målskyttet i den 60:e minuten innan Emam Ashour fördubblade ledningen 10 minuter senare. Al Ahli gjorde ett tredje mål på stopptid för att säkra segern.

Benzemas straffmiss var matchens viktigaste ögonblick. Den franske anfallaren hade en chans att kvittera före halvtid men hans straff parerades av Mohamed El Shenawy. Al Ahly gjorde sedan ytterligare tre mål och Benzema fick betala priset dyrt.

Benzemas prestation var en blandad kompott. Han utgjorde ett hot mot Al Ahly-försvaret under hela matchen och han hade otur som inte gjorde mål. Straffen han släppte in var dock matchens vändpunkt.

Trots förlusten har Benzema redan haft en positiv inverkan på laget sedan han drog på sig Al Ittihad Benzema Tröjor 2024 i somras. Benzema gjorde sitt första mål i 1-0-segern över Auckland City i öppningsmatchen av Club World Cup och har nu gjort 12 mål på 17 matcher för den saudiska klubben.

Förlusten för Al Ittihad innebär att de är utslagna ur Club World Cup. Saudi Pro League-laget kommer nu att återvända till den inhemska ligan, där de för närvarande ligger femma i tabellen.